Pagina's

16 maart 2016

RUST EN RUIMTE


Afgelopen zondag was het prachtig weer en hebben we gewandeld 
op het landgoed  "Havezate Mensinge"  in Roden.

Wat een rust en ruimte daar ...heerlijk !

De kleuren in de natuur zijn momenteel erg mooi en wat lekker
als dan ook nog de lente zo duidelijk in de lucht zit.
Allemaal een fijne week gewenst !

Hartelijke groet Gea

15 opmerkingen:

Gea Loosman zei

De behoefte aan rust en ruimte herken ik.
Wij zijn daarom ook heel blij met ons huis op Ameland.
We kunnen daar ook heerlijk wandelen en genieten van de natuur.
Je foto's stralen ook erg veel rust uit, een perfecte omgeving om totaal tot rust te komen!
Groetjes Gea

Anoniem zei

Het is net of je in rustiger vaarwater komt...of op zoekt...
Geen behoefte meer aan die rat-race...Ik herken dat ook wel aan mijn eigen. De sandwich-periode (je kinderen en ouders trekken aan je) is bijna voorbij. Je huis is op orde, geen grote veranderingen dienen zich nog aan, wat bijhouden, hier een lik verf, daar wat geschuif...Je hebt je 'thuis' gevonden en het is goed zo.
In blogland is dat volgens mij al een tijdje aan de gang, merk ik. De 'jongeren' die enthousiast het ene meubel na het andere accessoir in huis slepen...Heerlijk op zoek naar hun 'thuis'...zelfs zij vervagen na een tijdje (of zitten massaal toch op een sneller medium), de 'oudjes' die steeds minder vaak posten, omdat alles wel al eens gezegd en geshowd is...Ik merk het ook aan de views. Toch blijft bloggen leuk om te doen, want juist de verhalen tussen de regels door, blijven interessant. Omlijst met mooie sfeerbeelden van je huis of omgeving...even 'virtueel' op bezoek bij die andere...een rustmomentje voor jezelf. Even genieten van al het moois om je heen, of bij die ander...Hopelijk nog voor een hele tijd...
Liefs, Peetje

Mirjam zei

Ik herken het Gea, behoefte aan rust en ook de stilte. Ik voel me echt heel lekker als het helemaal stil is in huis. Zoals er mensen zijn die altijd de radio aan hebben, zo kan ik echt uren of soms zelfs hele dagen in stilte doorbrengen. Geen tv aan en ook geen muziek. Dat doet me goed.
Als ik zelf druk ben dan kan geluid soms zelfs heel storend zijn.
En ja, buiten in de stille ruimte, daar komt een mens echt goed tot rust.
Lekker van blijven genieten dus.
Fijne avond,
liefs,
Mirjam

lia zei

Helemaal niet raar ofzo hoor.
Sinds ik in 2004 voor de allereerste keer de 4-daagse liep ben ik verslaafd geraakt aan wandelen.
Ik kan enorm genieten van de rust en de mooie omgeving hier en daar. Maar aan de andere kant kan ik me ook best wel lekker nestelen op de bank met een goede film, afgewisseld met een lekker glas wijn en goede muziek.
Helemaal nu ons huis is zoals ik het me altijd voorgesteld had.
Het bloggen blijf ik leuk vinden, of het nu over wonen, natuur of de poezen gaat. Maar ik ga niet speciaal iets veranderen of toevoegen omdat ik moet bloggen.
En waarschijnlijk zorgt de leeftijd ook een beetje voor rust ;-))

Home and Lifestyle zei

Ook de veranderingen in jezelf zijn - vind ik - interessant om over te bloggen. Het hoeft wat mij betreft zeker niet altijd over wonen te gaan. Met enthousiaste verhalen over de natuur en over rust kun je tenslotte ook anderen inspireren. Ik heb nooit zoveel last van een gevoel van moeten of van onrust. De televisie heb ik ook niet nodig om mijzelf te vermaken. Als het straks weer wat warmer wordt, ga ik weer lekker vaak fietsen...heerlijk vind ik dat. Juist de combinatie van wonen, reizen, dingen ondernemen en rust vind ik zo mooi. Dingen doen waar je blij van wordt...daar gaat het uiteindelijk om.

Liefs, Ingrid

It's me zei

Ook ik zit lekker rustig op de bank iPad op schoot tv uit muziek aan....heerlijk...en rust us zo fijn we hebben het zo nodig.....liefs Ria x

Marijke zei

Vind het zelf heerlijk om overdag geen televisie of radio aan te hebben maar... mijn man vind de televisie geweldig en dan van die mannen programma's survival auto bouwers en honderd herhalingen van het nieuws e.d. kan het af en toe niet aanzien... Vaak loop ik dan weg ach ik heb altijd wel wat anders te doen. Maar ook lang zitten (wil ik graag leren) bijvoorbeeld met het brocante tijdschrift of een haakwerk kan ik niet zo goed ben te onrustig heb springveren. Fiets wel graag naar kringloop en tuincentrum vaak niet om wat te kopen maar wel om te zien of de knoppen al aan de bomen zitten en welke voorjaarsbloemen bloeien daar kan ik enorm van genieten, net zoals onze postzegeltuin op het noorden waar nu af en toe weer een streepje zon in verschijnt.
Bloggen ja af en toe vaker dan ik zou willen... blog zoals je misschien wel een keer hebt gelezen ook vaak voor mijn moeder zodat ze bij ons binnen kan kijken... heb deze week een paar keer een berichtje gepost en dan nog zegt ze er stond niets nieuws op je blog... hihi!
Fijn weekend,
groetjes van Marijke

Easyliving zei

Begrijp het volledig.....rust in jezelf IS Leven.....natuurlijk mag je daar zo nu en dan iets aan toevoegen, maar je basis blijft RUST...en dat laat zich zien in je levensstijl...
Geniet ervan Gea.

Liefs Dinka

oma leentje zei

Hier het zelfde Gea het is goed zoals het is.
denk in ieder geval mijn leeftijd . Het hoeft allemaal niet zo hipper de pip en hollerig.
Geniet van de dagen zoals ze komen . Met af en toe een uitschieter. Verder rust en niets meer.
Wat een opluchting geeft dat.
Fijn weekeind.

Zjietje zei

De weekenden zijn hier al n paar jaar op rust gebaseerd na de man zn burnout. Tegenwoordig kijk ikzelf ook uit naar de rustige weekenden. Opladen voor de week die komen gaat. Geniet van je wandelingen en doen wat je t leukste vind.
Lieve groet Brigitte

Zjietje zei

De weekenden zijn hier al n paar jaar op rust gebaseerd na de man zn burnout. Tegenwoordig kijk ikzelf ook uit naar de rustige weekenden. Opladen voor de week die komen gaat. Geniet van je wandelingen en doen wat je t leukste vind.
Lieve groet Brigitte

Anneke zei

Ja ik ben het helemaal mrt je eens. In mijn werk hoor ik veel problemen en als ik thuiskom dan is soms de radio me al te veel. Dan moet ik in mijn hoofd tot rust komen. Daarom vind ik het heerlijk om naar ons boshuisje te gaan en dan heerlijk in het bos te wandelen. Ook thuis probeer ik die rust te vinden goed is goed. Ik post ook bijna niet op dit moment omdat ik ook niet veel verander. Dus heel herkenbaar allemaal.
Fijn weekend, liefs Anneke

Uouo Uo zeigreat work

تصميم مواقع
amazing

شركة تنظيف بالرياض
good job Beautiful! :)

حراج السيارات

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat leuk dat je over Roden schrijft: wat heb ik daar vaak gewandeld (toen als verplichting) met mijn opa en oma die daar woonden! Maar wat een prachtige omgeving hè!
En ja.....rust....ik denk dat meer mensen daar behoefte aan krijgen omdt alles al zo druk is om ons heen. Ik zoek mijn rust vaak in de tuin...heerlijk!
In huis lees ik ook graag maar dan heeft manlief de tv aan....ach ieder zijn ding!
Met bloggen heb ik de laatste tijd ook minder inspiratie, ik heb het gevoel dat ik alles al heb gehad. Toch begint het nu weer te borrelen dus voorlopig zal ik het nog wel blijven doen, ik vind het ook zo leuk om bij anderen te lezen!
Ik heb niet alleen woonblogs, dat is me te eenzijdig....ik ben in meer dingen geinteresseerd dan alleen wonen. Dat scheelt misschien wel....
Ik hoop dat je je rust kunt bewaken maar dat we je toch af en toe hier weer tegenkomen!

groetjes Trijnie

Huys 50 zei

Je had het bij mij al gemerkt denk ik,al tijden wil het bloggen niet...woonbladen koop ik nog zelden.....
En ook ik zoek graag de rust op...op welke manier dan ook en nu merk ik ook pas dat ik eigenlijk ook meer ruimte heb voor mij eigen ideeën wat interieur en wonen betreft...
Ik doe nu meer wat ik wil ook al vind ik sober en natuurtinten nog altijd het mooist merk ik dat ik er nu ook zomaar iets anders tussen gooi wat voorheen niet mijn ding zou zijn.
Ik kijk éénmaal per dag even het nieuws...lees geen kranten want dat is alleen maar dood en verderf als ik er eens in kijk en dat maakt me angstig.
Toestanden met andere mensen ga ik nu uit de weg terwijl ik vroeger zonde mokkken de confrontatie aan ging....
Het hoeft allemaal niet zo nodig meer..... laat mij m'n gang maar een beetje gaan dan i het wel ok....
Heb niet veel eisen ook al zegt manlief wel eens...johh je zou eens wat meer moeten willen....
Welnee..het is goed zo hoor zeg ik dan...

Het is vast de leeftijd Gea

lieve groetjes

Dicky Marie